Climate4u en Warmte Terug Winnen

Warmte terugwinnen?

We hebben het vaak over het opwekken van warmte, maar wat doe je met de “rest”warmte van bijvoorbeeld technische ruimtes, serverruimtes, etc. etc.

In de wintermaanden kan het hergebruik van warmte een aardige besparing op de energierekening betekenen. Op basis van zogenaamde interventietechnologie kan de warmte die tijdens het koelen van “technische ruimtes / ruimte waar warmte geproduceerd wordt” gebruikt gaan worden voor comfortverwarming of tapwater voor andere toepassingen in het gebouw.

Ook zijn er WTW (Warmte Terug Win) mogelijkheden om de ventilatielucht voor te verwarmen met de warme lucht uit een pand.

Natuurlijk is dit afhankelijk van het type gebouw en de aanwezigheid van ruimtes waar warmte “geproduceerd” wordt. Zo kan het zijn dat het gebouw waar je bedrijf gehuisvest is helemaal geen warmte produceert, maar een ander gebouw op een bedrijventerrein voldoende restwarmte heeft om het hele bedrijventerrein te verwarmen.

Zou jij openstaan om met een groene gedachte restwarmte met elkaar te delen? Of bijvoorbeeld in een collectief te investeren in een dergelijke oplossing?