Rendabel investeren in een hybride warmtepomp

Het Hybride alternatief

Ben je toe aan een nieuwe CV ketel? Wil je een bijdrage doen aan aan de CO² uitstoot beperking? Of gewoon besparen op de kosten van je energieverbruik. Ben je bekend met de hybride warmtepomp?

 

De @Daikin Altherma hybride warmtepomp is een combinatie van warmtepomp en een HR CV ketel met één binnen unit (in dezelfde afmeting als een CV-Ketel) en één buiten unit. De Hybride warmtepomp kan gebruik maken van de bestaande radiatoren, vloerverwarming kan maar dit is niet noodzakelijk.

 

De Daikin Altherma rekent automatisch uit met welke energie je huis of klein kantoor het voordeligste verwarmt kan worden bij koude winters (onder -5℃) 100% gas bij temperaturen van -5℃  tot +5℃ een combinatie van gas en elektriciteit en boven de 5℃ 100% elektrisch. Zolang de temperaturen boven de -5℃ zijn bespaar je op je energiekosten. +/- 20% op een nieuwe HR-Ketel en tot 33% op een bestaande CV-Ketel. Dat kan voor een “gemiddeld” huis /klein kantoor oplopen tot een jaarlijkse besparing van € 700,00. Wanneer je gebruik maakt van eigen zonnepanelen bespaar je nog meer.

 

Een rendabele manier om een bijdrage te kunnen leveren aan de beperking van CO² uitstoot een een duit in je eigen zak te kunnen steken of niet?